Dnešná nedeľa je poslednou nedeľou vianočného obdobia – sviatok Krstu Pána Ježiša amzároveň prvá nedeľa obdobia cez rok pred Pôstnym obdobím.

Chcem sa srdečne poďakovať všetkým, ktorí urobili vianočnú výzdobu, ktorá bude v kostole do 2. februára. Mnohí z Vás ste ju nevideli je veľmi pekná tak ako po iné roky. V tomto roku bola hlavne pre Pána Ježiša prítomného v bohostánku. /Kto chce môže ju vidieť z predsiene kostola./

Predsieň kostola býva otvorená denne. Nezabúdajme si nájsť čas návštevy Pána Ježiša prítomného pod spôsobmi chleba a vína v Eucharistií. Hlavne v tomto čase, keď nemôžeme byť na sv. omši. Pekne mi to povedala jedna pani: „sv. omší, pobožností, modlitieb máme cez TV a rádia dosť, ale nie je to ono, ako keď sme v kostole“…. veľavravné.

V rámci vychádzky, keď sa zastavíme v predsieni kostola cez deň tak isto nič neporušíme a nikde sa nenakazíme… pozývam Vás na takéto stretnutie s Pánom Ježišom, keď už nie denne, tak aspoň týždenné… Dodržujte, prosím, hygienické predpisy (rúška, odstup, dezinfekcia rúk).

Chcem sa všetkým poďakovať za modlitby za mňa, keď som bol v nemocnici. Verte aj ja som myslel na Vás… a nosím Vás vo svojom srdci. Už sa mi dá denne slúžiť súkromná sv. omša a myslím pri nej aj na Vás. V modlitbe to je úplne samozrejme, a naďalej prosím o modlitbu za mňa.

V modlitbe môžeme byť spolu v rovnakom čase: 20.00 – 20.05 hod. Keď som bol v nemocnici napadla mi myšlienka nájsť aspoň chvíľku, kde by sme sa spojili v modlitbe, keď sú zatvorené kostoly pre slávenie sv. omše. Ako som sa potešil, keď p. biskup Nitry dal návrh, že 5. min. „Pre Boha, Pre seba, Pre druhých“. Ľudia majú v týchto 5. min. sa cez modlitbu  spolu spojiť a prosiť za odvrátenie pandémie. Môžeme to aj my vo farnosti robiť. Na znak toho budú zvoniť aj zvony. Skúsme to. „Proste a dostanete, klopte a otvoria Vám…“len v Bohu máme istotu a oporu. Len Dobrý Pán Boh nám môže pomôcť z tohto nešťastia… prosme HO. Modliť sa môžeme modlitbu ľubovoľnú.

Aj, keď za máličko, ale aj za to chcem poďakovať, že niektorí z Vás si nájdete spôsob ako farnosť podporiť aj materiálne – milodarom na kostol. Srdečná vďaka. V predsieni kostola je možnosť si zakúpiť aktuálne číslo KN.

Liturgický kalendár budúceho týždňa:
Férie v období cez rok.

Budúca nedeľa je 2v období cez rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *